На Луганщині судитимуть водія, який допустив наїзд на малолітню дитину, внаслідок якого остання заги

Прокуратурою Луганської області до Лисичанського міського суду направлено обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця, який всередині липня 2016 року вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого), а саме, керуючи автомобілем з причепом у вигляді ємності для бітуму, не впоравшись з керуванням, здійснив наїзд на десятирічну дівчинку.

Нагадуємо, що в середині липня поточного року у місті Новодружеськ Луганської області сталася резонансна дорожньо – транспортна пригода за участі водія одного з суб’єктів господарювання, який перевозив асфальтну суміш, перевищуючі допустиму у межах населеного пункту швидкість, скоїв наїзд на малолітню дитину, внаслідок якого остання загинула на місці.

Факт порушення з боку обвинуваченого правил безпеки дорожнього руху підтверджено висновками судової автотехнічної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...