Корупційний злочин спричинив комунальному підприємству на Луганщині шкоду більш ніж на 300 тис. грн.

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисного з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що завдало істотної шкоди та спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих юридичних осіб).

Встановлено, що один з депутатів Лисичанської міської ради, виконуючи повноваження Лисичанського міського голови, всупереч інтересам служби підписав додаткові угоди до контрактів з керівником одного із комунальних підприємств міста, відповідно до яких вносились доповнення щодо виплати матеріальної допомоги при розірванні контракту, що не передбачено діючим законодавством. Внаслідок чого у 2014 році була незаконно нарахована та виплачена матеріальна допомога у розмірі понад 300 тис грн директору комунального закладу за результатами роботи за рік.

Довідково: за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 364 КК України, передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...