На Сумщині поліція протягом години розкрила розбійний напад та затримала підозрюваних (фото)

Подія сталася у селі Саї, що на Липроводолинщині. Троє заїжджих «гастролерів» та житель області вчинили розбійний напад на родину фермера. Прив‘язавши чоловіка до стільця, зловмисники били його та катували, вимагаючи грошей. Не витримавши знущання над сином, 69-річна мати віддала їм всі гроші, що були в будинку – три тисячі гривен, після чого нападники зникли з місця скоєння нападу у невідомому напрямку. Втім, завдяки оперативності та професійності працівникам карного розшуку, вже за годину зловмисники були знайдені та затримані в сусідньому райцентрі.

Повідомлення про розбійний напад на родину місцевого фермера працівники поліції отримали о першій ночі від голови сільради. На місце події негайно були направлені слідчо-оперативна група поліції, експерти та найкращі розшукові та слідчі обласного апарату ГУНП області. На пошуки невідомих та іномарки були задіяні весь особовий склад Л-Долинського та кількох прилеглих районів, в дію було введено план «Перехоплення».

розбій

Втім, швидко знайти та затримати підозрюваних допомогла передбачливість одного з оперативників поліції. Кількома годинами раніше, при відпрацюванні зони оперативного обслуговування, він помітив в одному з населених пунктів району іномарку з державними номерами іншого регіону, і записав їх. Тож, під час проведення оперативно-розшукових заходів, особливу увагу звернули і на неї. Як виявилось – не дарма, адже розшукувані нападники пересувались саме на ній.

«Як з‘ясувалось троє нападників проникли до будинку 47-річного фермера, зайшовши у двір через незачинену городню хвіртку, – коментує подію тимчасово виконуючий обов‘язки начальника Л-Долинського відділення поліції Олександр Каливод. – Побивши чоловіка та його 69-річну матір, вони прив‘язали їх до стільців, та почали вимагати грошей. При цьому незнайомці погрожували обом своїм жертвам пістолетом, а чоловіку ще й намагалися плоскогубцями зірвати на ногах нігті. Не витримавши знущання над сином, старенька жінка віддала невідомим свою пенсію – всі наявні в будинку гроші в сумі три тисячі гривен».

Обшукавши оселю, і не знайшовши більше ані копійки, нападники покинули місце злочину на своєму авто.

Проте втекти їм не вдалося – вже за годину легковик Форд був виявлений поліцією в смт.Недригайлів та зупинений. Окрім 56-річного водія, в салоні були ще двоє його земляків, жителів Запорізької області, віком 43-х та 28-ми років, та 38-річний житель області, що мав судимості як учасник організованого злочинного угрупування. В автівці полісмени знайшли та вилучили речові докази, що підтверджують причетність затриманих до вчинення розбійного нападу.

Наразі в поліції вже відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 187 КК України (розбійний напад), підозрюваним вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Наразі вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...