Направлено до суду обвинувачення стосовно т. зв. «начальника відділу кадрів Генпрокуратури «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадянки України у діяльності так званої «Генеральної прокуратури «ЛНР», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Під час розслідування встановлено, що у 2015 році жінка ініціювала та надала добровільну згоду на призначення її на посаду так званого «начальника відділу кадрового забезпечення Генеральної прокуратури «ЛНР». Остання протягом 2 років здійснює свою діяльність на користь терористичної організації. Крім того, так звана «очільниця кадрового підрозділу» здійснює роботу з добору кадрів-учасників структурних підрозділів «Генеральної прокуратури «ЛНР», що входять до складу силового блоку терористичної організації «ЛНР».

Оскільки особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно неї проведено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду. 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...