У Києві затримали керівника держпідприємства, який завдав державі збитків на 23 млн. гривень (фото)

Слідчі Голосіївського управління поліції спільно з СБУ та під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва викрики посадовця на оборудках із орендою майна.

За фактом розкрадання керівництвом держпідприємства більше 23 мільйонів гривень слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

1

Слідчим відділом Голосіївського управління поліції встановлено, що директор держустанови в період із 2013 року по 2016 рік уклав договори оренди із комерційною структурою без погодження з органами управління. Таким чином керівництво підприємства незаконно передало весь майновий комплекс підприємства та в подальшому – у суборенду стороннім суб’єктам господарювання.

2

Працівники поліції з’ясували, що на території держустанови працює 52 організації, які здійснюють фінансово-господарську діяльності та сплачують гроші за оренду комерційній структурі. За попередньою інформацією мінімальні збитки держави становлять 23 мільйони гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили всю документацію та повідомили одному із керівників державного підприємства про підозру. Зловмисникові загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...