Затримано азербайджанця, який продавав українок у «сексуальне рабство»

Прокуратурою міста Києва спільно з управлінням по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (УБЗПТЛ) Головного управління Національної поліції у м. Києві 06.02.2018 під час спроби відправити трьох українських дівчат до Туреччини для сексуальної експлуатації затримано 24-річного громадянина Республіки Азербайджан.

Про це повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

Фото Андрій Лисенко.

Встановлено, що вказаний іноземець знайомився з дівчатами привабливої зовнішності, які опинилися у скрутному матеріальному становищі або з інших обставин перебували в уразливому стані, та пропонував їм роботу за кордоном.

Зловмисник переконував дівчат, що вони будуть працювати офіціантками у ресторанах та нічних клубах, а також у сфері консумації, отримуючи високу заробітну плату та офіційне працевлаштування.

У дійсності після оформлення необхідних документів та переправлення до Туреччини молоді жінки потрапляли у сексуальне рабство, а фігурант отримував грошову винагороду за кожну дівчину від 1 до 2 тис доларів США.

На даний час затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу.

В межах слідства встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, а також інші можливі постраждалі.
Слідчі дії тривають.

You may also like...