Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 08.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 131 заява про злочини. Вжитими заходами 737 або (40,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 28 пограбувань та вісім незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено 2 обрізи мисливських рушниць та 112 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб, у яких вилучено 3,5 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 1 616 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 296 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 113 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 210 дорожньо-транспортних пригод, у яких 30 осіб загинуло та 271 – травмовано.

Допилися, поки в хід не пустили ножа

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 32-річного громадянина Республіки Грузія, який за місцем тимчасового проживання під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав ножове поранення місцевому жителю. Наразі потерпілого госпіталізовано.

Викрали авто, залишене без нагляду

У місті Гола Пристань Херсонської області працівники міліції затримали 19-річного жителя обласного центру, без постійного місця роботи, та громадянина Федеративної Республіки Німеччини. Вони вночі в згаданому місті викрали автомобіль “Москвич” у 43-річного жителя, якого він залишив на вулиці без нагляду. Автомобіль повернено власнику.

Сільгоспвиробників підтримали незаконно, виплативши чималі бюджетні гроші

На Вінниччині за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю Немирівського райвідділу внутрішніх справ прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України – „Службова недбалість” відносно посадових осіб райдержадміністрації одного з районыв. Вони, у порушення постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробництва продукції рослинництва”, безпідставно включили в реєстр на отримання державної підтримки товариство з обмеженою відповідальністю та сільськогосподарський виробничий кооператив, які мали прострочену більш як півроку заборгованість перед місцевими бюджетами й незаконно виплатили останнім понад 106 тисяч гривень.

Ліс та пиломатеріали вивозили за підробленими документами.

На Львівщині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Львівській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст.201 та ч.3 ст.358 КК України – „Контрабанда та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів” відносно посадових осіб одного приватного підприємства. Вони упродовж 2006-2007 років, на підставі підроблених товарно-транспортних накладних й специфікації на вантаж, незаконно отримали відповідні сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів й вивезли через Західну регіональну митницю до Республіки Польщі, Турецької Республіки та Королівства Данії товару на суму 355,9 тисяч гривень.

ДЗГ МВС України

You may also like...