Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 26.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 155 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 582 або (50,1 %) з них розкрито „по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 33 пограбування та 7 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 22 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 2 пістолети, обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 813 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 149 осіб, у яких вилучено 62,9 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 248 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 143 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 38 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 200 дорожньо-транспортних пригод, у яких 35 осіб загинуло та 232 – травмовано.

У одному з селищ Генічеського району Херсонської області працівниками міліції знайдено тіло жінки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 40-річного місцевого жителя, який під час раптово виниклої сварки задушив потерпілу.

У Тернополі працівники міліції затримали 40-річного киянина, за місцем проживання якого під час санкціонованого обшуку вилучили револьвер «Наган» та 347 набоїв різного калібру.

У селі Соболівці, що на Одещині, оперативники затримали 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 45 кілограмів марихуани.

Незаконно використавши деталі для виробництва, збіднили державний бюджет на 10 мільйонів гривень

На Дніпропетровщині за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України – „Перевищення влади або службових повноважень», відносно директора колективного виробничого підприємства. Він, у порушення Закону України «Про державний матеріальний резерв», незаконно прийняв рішення про залучення до виробництва комбайнів частки державного матеріального резерву, яка зберігалась на підприємстві. У результаті цього державі завдано збитків на суму понад 10 мільйонів гривень.

5 тисяч доларів США хабара за виділення землі від будівництво оселі

У Київській області за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 КК України – «Службове підроблення» та «Одержання хабара», відносно голови однієї сільської ради. Вона вимагала та отримала 5 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за позитивне вирішення питання про виділення йому земельної ділянки площею 0,2 га під індивідуальне житлове будівництво.

ДЗГ МВС України

You may also like...