Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 12.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 082 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 532 (49,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 44 пограбування, 10 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено автомат, три пістолети, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 180 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 170 осіб, у яких вилучено понад 31 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 155 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Порушено 61 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 22 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 11 – у сфері приватизації, 4 – в агропромисловому комплексі, по 3 – у бюджетній сфері й у паливно-енергетичному комплексі та 2 – у сфері банківської діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23 932 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 840 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 166 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 23 особи загинули та 176 – травмовані.

Затримано замовника і виконавця вбивства!

У місті Первомайську Миколаївської області у минулі вихідні на вулиці було знайдено в непритомному стані з вогнепальними пораненнями громадянина Республіки Молдови, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 26-річного жителя Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він на замовлення 47-річного жителя міста Вільногірськ Дніпропетровської області Кондратевича, пострілами з пістолета-кулемета ППШ смертельно поранив потерпілого, за що отримав 5 тис. доларів США. Замовника вбивства також затримано.

У п’яній сварці чоловік забив дружину до смерті

У місті Білій Церкві Київської області днями у своїй квартирі було знайдено мертвою 41-річну жінку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 42-річного чоловіка потерпілої. Попередньо встановлено, що він у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй дружині.

«Гастролі» розбійницького квартету із Молдови закінчились

У місті Іллічівську Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох громадян Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що вони наприкінці листопада разом із співвітчизником, затриманим раніше за нанесення смертельних тілесних ушкоджень, на вулиці зазначеного міста побили 36-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, й відібрали в неї 425 гривень.

«Результативна» крадіжка привела Грузинів на нари

У Святошинському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано п’ятьох громадян Республіки Грузії, які вчора викрали з автомашини «Сузукі» 32-річного місцевого жителя, приватного підприємця, сумку, у якій знаходилися зареєстрований спецзасіб «Вій», призначений для стрільби гумовими кулями, та 35 тис. гривень. Викрадене вилучено.

Озброєний до зубів підприємець

У місті Первомайську Миколаївської області працівниками міліції затримано 25-річного жителя міста Дніпропетровськ, директора товариства з обмеженою відповідальністю, за місцем роботи якого вилучено пістолет-автомат «Кобра», пістолети АПС і ПСМ з глушником та 91 патрон до різної зброї.

Водій «МАЗу» уявив себе королем доріг

У місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області 57-річний місцевий житель вантажівкою МАЗ, при виїзді на головну дорогу, порушив правила проїзду перехрестя й зіткнувся з маршрутним мікроавтобусом «ГАЗзель» під управлінням її власника – 46-річного жителя цього ж міста, який перевозив 13 пасажирів. У результаті аварії водій та пасажирка мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

Посадовці банку «нехтували» своїми обов’язками

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділу мікрокредитування Дніпропетровської філії акціонерного комерційного банку, які цьому році, не перевіривши кредитоспроможність товариства з обмеженою відповідальністю, надали останньому кредит у сумі 112,3 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Голова сільської ради «пробачив» самозахоплення землі

У Костянтинівському районі на Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано голову сільської ради, який вимагав та отримав 15 тис. грн. хабара від директора фермерського господарства за неприйняття заходів реагування відносно останнього за фактом самозахоплення ним земельної ділянки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

«Екстазі» та «Трамадол» не дійшли до «шанувальників»

У Тячівському районі Закарпатської області оперативники затримали 34-річного місцевого жителя, приватного підприємця, у якого вилучили 450 таблеток «екстазі».

У місті Харкові правоохоронці затримали 21-річного місцевого жителя, у якого вилучили 1,5 тис. капсул сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

ДЗГ МВС України

You may also like...