Печерский суд отпустил начальственных взяточников: у них хорошие… характеристики

Печерський суд столиці відпустив керівників Держрічінспекції та Асоціації мисливсько – рибальських клубів, яких викрили у хабарництвіСуддя Печерського районного суду міста Києва не задовольнила подання слідчого столичної прокуратури в обранні міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відпустила начальника Державної річкової інспекції з безпеки судноплавства та президента Української асоціації мисливсько-рибальських клубів та організацій. Причина такого рішення – стан здоров’я, сімейний, матеріальний стан підозрюваних та позитивні характеристики з місця роботи.

Нагадаємо, що підозрювані вимагали 10 тисяч доларів хабара від підприємця, власника дебаркадера і плавучого крану, за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в ході перевірки. Під час одержання частини хабара їх в порядку ст. 115 КПК України працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві та Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України. За цим фактом прокуратура Києва порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України.

У 2006 році відносно одного з підозрюваних вже порушувалась кримінальна справа за фактом хабарництва, однак тоді його було звільнено від кримінальної відповідальності відповідно до Закону України «Про амністію» та згодом навіть було підвищено у посаді.

У даний час прокуратура міста Києва на постанову судді подала апеляцію.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...