Криминальная хроника Украины на 21–22.12.2008

Криминальная хроника Украины на 21–22.12.2008

21.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2750 заяв про злочини. Вжитими заходами 743 (27,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 10 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб. У них вилучено 0,2 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 283 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 4 особи.

Упродовж минулої доби порушено 9 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 2 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 88 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 110 – травмовані.

У Новомосковському районі Дніпропетровської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 42-річного раніше судимого безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 31-річного місцевого жителя, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він увечері 17 грудня в зазначеному будинку вбив ножем господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Бердянську Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який уночі 20 грудня в зазначеному місті зайшов до приміщення залу ігрових автоматів, заподіяв ножові поранення охороннику зазначеного закладу – 51-річному жителю цього ж міста й відібрав 9 тис. грн. виручки. Потерпілого госпіталізовано. Гроші вилучено.

У місті Самборі Львівської області міліцією затримано 61-річного місцевого жителя, пенсіонера, який увечері 20 грудня в приміщенні приватної автомайстерні, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з обрізу мисливської рушниці поранив у ногу свого 42-річного сина. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Луганську міліцією затримано 20-річну громадянку однієї з африканських держав, слухачку підготовчих курсів одного з вищих навчальних закладів, яка в квартирі за місцем тимчасового проживання під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяла ножові поранення своїй 20-річній співвітчизниці, студентці зазначеного навчального закладу. Потерпілу госпіталізовано.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю у ході розслідування кримінальної справи, порушеної за матеріалами УДСБЕЗ прокуратурою міста Одеси за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно заступника декана заочного відділення одного з вищих навчальних закладів, виявлено ще один факт скоєння ним злочину. Встановлено, що він вимагав та отримав 900 доларів США хабара від студента зазначеної академії за успішну здачу ним екзаменаційної сесії. Нагадаємо, що у травні ц.р. згадану кримінальну справу було порушено за матеріалами УДСБЕЗ відносно трьох посадовців зазначеного ВУЗу, у т.ч. згаданого заступника декана, які вимагали та отримали хабарі на загальну суму понад 143 тис. грн. від студентів цього навчального закладу за сприяння їм в успішній здачі іспитів.

22.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2338 заяв про злочини. Вжитими заходами 670 (28,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 10 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано двох осіб. У них вилучено саморобний пістолет та два набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 600 грамів наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 747 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 224 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 80 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 8 осіб загинули та 95 – травмовані.

У місті Тернополі на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 29-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів віком 29 та 19 років., обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вранці 16 грудня на вулиці згаданого міста вбили потерпілого дерев’яною палицею під час раптово виниклої сварки.

У Бородянському районі Київської області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 85-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 22-річного жителя Ємільчинського району Житомирської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 18 грудня заподіяв потерпілій смертельні тілесні ушкодження з метою неповернення боргу.

У Ковельському районі Волинської області в будинку 32-річної жінки було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї її колишнього чоловіка – 38-річного безробітного місцевого жителя.  У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 54-річного місцевого жителя – батька згаданої жінки. Попередньо встановлено, що він уночі 20 грудня в будинку своєї дочки вбив ножем її колишнього чоловіка під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У Мар’їнському районі Донецької області на початку грудня ц.р. на смітнику було знайдено мертвою новонароджену дитину. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано матір немовляти – 18-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона вранці 2 грудня у своїй квартирі народила дитину, задушила її й викинула тіло на згаданий смітник.

У Лутугинському районі Луганської області в приміщенні прохідної колективного сільськогосподарського підприємства було знайдено мертвими з тілесними ушкодженнями 44-річного сторожа вказаного підприємства та 31-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох жителів Краснодонського району зазначеної області віком 29 та 20 років, обидва без постійного місця роботи, один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 12 грудня в згаданому приміщенні заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілим під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі міліцією затримано 24-річного громадянина Республіки Азербайджан (на території України перебуває з метою відпочинку), у якого вилучено 5 грамів марихуани.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який не надавав офіційної звітності до органів державної податкової служби про проведені ним фінансово-господарські операції та не сплатив до бюджету 250 тис. грн. обов’язкових платежів. Прокуратурою міста Черкаси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

ДЗГ МВС України

You may also like...