Чтобы отомстить подруге, девушка похитила ее маленького ребенка

Близько 3-ї години ночі 1 березня до чергової частини сумської міліції за телефоном 102 зателефонувала жінка. У її голосі чувся розпач – вночі з дитячого ліжка зникла її однорічна дитина.

Молода мама пояснила міліціонерам, які прибули на місце пригоди, що увечері в суботу у них вдома були гості. У невеликій компанії молодих людей та дівчат випили чаю та пива, а потім, раптом, між одним з гостей та господарем виник конфлікт, після якого скривджений гість зі своєю дівчиною залишили приміщення та розійшлися по домівках. Батьки ж, коли скінчилася вечірка, пішли вночі до магазину за молоком для дитини, поклавши попередньо, свою маленьку доньку спати, а коли повернулися, дитину вдома не виявили. Кілька годин вели пошук самостійно, а потім звернулися до міліції. 

На розшук зниклої дитини, не дивлячись на вихідний день, були мобілізовані усі сили сумської міліції. Створено оперативний штаб, який очолив перший заступник начальника УМВС України в Сумській області полковник міліції Микола Устименко, Пошуком пропалого немовляти займалися і курсанти училища професійної підготовки працівників міліції, і оперативники кримінального розшуку, і дільничні міліціонери. Були перекриті автовокзал, залізничний вокзал та станції в окрузі. Перевірялися декілька версій зникнення і нарешті,  міліція з’ясувала, що до злочину може бути причетна громадянка А. 18 – ти років. Правоохоронці, відпрацювавши місця де може з’явитися підозрювана, увечері того ж дня затримали зловмисницю. Дитина, яка справді виявилася у неї, була повернута батькам.

Як пояснила затримана, отримана в гостях образа не давала їй спокою і в неї виникла думка помститися – забравши та сховавши дитину. Так і вчинила. Поки батьки дівчини ходили до магазину, непоміченою проникла до незачиненого будинку та забрала немовля. Потім, загорнувши дівчинку у власну куртку, зупинила на вулиці таксі та виїхала за місто до одного із дачних кооперативів. Тут, на дачі, у знайомих і залишилася разом з дитиною розмірковуючи, що буде робити завтра. А вже наступного дня її затримала міліція.

За повідомленням Миколи Устименка, проти громадянки А. Порушено кримінальну справу за статтею 146 ч.2 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Зловмисниці може загрожувати до 5 років обмеження або позбавлення волі. Слідство триває.

Володимир Кузьменко, помічник начальника Сумського МВ

You may also like...