Криминальная хроника Украины на 17.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 904 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 052 (41,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 51 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено пістолет, дві гвинтівки, чотири обрізи мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 309 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 29,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 767 осіб.    

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Протягом минулої доби порушено 150 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 58 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 67 – травмовані.

У місті Краматорську Донецької області 13 березня з колодязя покинутого домогосподарства було вилучено тіло з рубленими ранами голови невідомого чоловіка віком до 45 років. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття вбивства, було встановлено, що потерпілим є 48-річний безробітний місцевий житель. За підозрою у скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 35-річного жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він у грудні минулого року в покинутому будинку вбив сокирою потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Мукачевому Закарпатської області 13 березня до центральної районної лікарні з вогнепальними дробовими пораненнями було доставлено 34-річного жителя Мукачівського району, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він в зазначеному районі на подвір’ї домогосподарства 42-річного приватного підприємця під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, здійснив постріл з пістолета “Вальтер” у бік господаря. Останній пострілом із власного зареєстрованого мисливського карабіну “Сайга” поранив зловмисника. Зброю вилучено.

У місті Черкасах у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона ввечері 4 лютого, перебуваючи в гостях у квартирі 29-річного місцевого жителя, викрала відеокамеру.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано 40-річного громадянина Республіки Азербайджан, з квартири за місцем тимчасового проживання якого вилучено один кілограм марихуани.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб виконавчої дирекції з ліквідації шахт державного підприємства, які в жовтні минулого року склали фіктивні товарно-транспортні накладні на поставку товариством з обмеженою відповідальністю  понад п’яти тисяч тонн вугільної продукції для видачі шахтарям ліквідованих шахт (фактичного не поставлялася). Унаслідок цього вказаному товариству було незаконно перераховано понад 3,5 мільйона гривень бюджетних коштів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із сільських рад Гуляйпільского району, яка вимагала та отримала по чотири тисячі гривень хабара від двох жителів вказаного району за сприяння їм в придбанні будівлі колишньої лазні та в отриманні в оренду земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із сільських рад Рогатинського району, який вимагав та отримав 20 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння їй в отриманні в оренду ставків та земельної ділянки площею 0,60 га в межах згаданої сільради. Хабарника затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора комунального підприємства, який у грудні минулого року склав фіктивний акт виконаних робіт з реконструкції вказаного стадіону (роботи фактично не виконані), унаслідок чого товариству з обмеженою відповідальністю було незаконно перераховано понад 546 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...