Криминальная хроника Украины на 18.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 140 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 192 (42,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 44 пограбування, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 1,6 кілограма вибухівки та 1 389 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 74 особи, у яких вилучено 37,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 260 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

 Протягом минулої доби порушено 155 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 83 дорожньо-транспортні пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 111 – травмовані.

 У Деснянському районі міста Києва 17 березня працівниками міліції затримано двох громадян Російської Федерації віком 29 та 26 років. Встановлено, що вони в салоні автомашини “Шевроле” завдали водію – 30-річному місцевому жителю, приватному таксисту, ножове поранення шиї й намагалися відібрати в нього гроші. Потерпілого госпіталізовано. Крім того встановлено, що затримані ввечері 13 березня в під’їзді житлового будинку відібрали у 21-річної громадянки Китайської Народної Республіки сумку, в якій знаходилося одна тисяча гривень та особисті речі.

 У Донецькій області на станції Слов’янськ Донецької залізниці 17 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 21-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 15 березня на перегоні Машчормет – Славкурорт із залізничного мосту викрав 140 метрів металевих перил. Викрадене вилучено.

 У Сумському районі Сумської області за місцем проживання 69-річного пенсіонера вилучено 1,6 кілограма вибухівки, дві мінометні міни, дві гранати Ф-1 та 153 набої різного калібру часів Великої Вітчизняної війни.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 10 грамів амфетаміну.

 У місті Ніжині Чернігівської області за місцем проживання 47-річного, без постійного місця роботи, вилучено 20 кілограмів марихуани.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з відділів Державної податкової інспекції міста Сімферополя та службовця Державної податкової адміністрації в Автономній Республіці Крим. Вони вимагали та отримали 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Хабарників затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб митниці, котрі здійснили розмитнення за заниженими ставками 70 одиниць сільськогосподарської техніки, яка надійшла до товариства з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки державі на загальну суму 3,86 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У місті Горлівці Донецької області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який у листопаді 2007 року надав до відділення банківської установи завідомо неправдиву інформацію про господарську діяльність та фінансовий стан свого підприємства й незаконно отримав кредит у сумі 180 тисяч доларів США, який у подальшому не повернув. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 222 та ч.2 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення) КК України.

 На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з районних відділів земельних ресурсів. Вони погодили технічну документацію із складання схем розпаювання земель колективної власності Нововелідницької сільської ради й надали місцевому жителю державний акт на право власності на земельну ділянку площею 1,65 гектара, на якій знаходиться пам’ятка археології історико-культурного призначення (курган). Зазначені дії завдали збитки державі на суму 1,4 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців Севастопольського територіального відділу Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства, які вимагали та отримували щомісячно по 300 доларів США хабара від бригадира рибколгоспу за безперешкодний вилов риби та неприйняття рішень за матеріалами виявлених порушень діючого законодавства. Хабарників затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з районних державних адміністрацій та приватного підприємства, які в грудні минулого року надали до Державного казначейства фіктивний акт прийому виконаних робіт з добудови чотирьох приміщень загальноосвітньої школи у вказаному районі, що була пошкоджена внаслідок стихійного лиха в липні минулого року, й не перерахували до державного бюджету 1,1 мільйона гривень неосвоєних коштів, виділених на ремонт зазначеної школи. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...