«Сховати кінці у воду» аферистам не вдалося

Світова фінансова криза однаково відчутно позначилася на вмісті кишень майже усіх громадян нашої держави. Більшість стали боржниками численних банків, і тоді як одні люди намагаються будь-що розплатитися за кредити, інші, не чисті на руку, вигадують різноманітні афери, щоб не тільки уникнути кредитних зобов‘язань, а й збагатитися.

Не зміг сховати кінців у воду 24-річний житель обласного центру, який у 2006 році взяв у кредит новеньку «Шкоду Октавіа», а останніх півроку перестав вносити за неї на рахунок кошти. Він і не збирався їх сплачувати, оскільки уже вигадав, як повернути собі удвічі більше.

Взятий у кредит транспортний засіб зловмисник заздалегідь перегнав у Старокостянтинів на одну з авторозборок, а сам зговорився із товаришем-однолітком, власником аналогічного залізного коня, про можливість заробітку легких грошей.

Одного дня він встановив на автомобіль спільника номерні знаки уже напівпроданого кредитного авто та залишив його на автостоянці поблизу речового ринку, ще й особливо наголосив, щоб працівники не забули віддати йому квитанцію про оплату наданих послуг.

Через деякий час справжній власник «Шкоди» спокійно виїхав із стоянки, а наш герой побіг у найближчий відділ міліції із заявою про викрадення транспортного засобу, відповідно сподіваючись на повну виплату страхового полісу. Номерні ж знаки шахраї втопили у річці, задоволені вдалим завершенням оборудки.

Досвідчені оперативники похвилинно відновили дії зловмисників, тож винахідливому дуету, згідно статті 190 ККУ, загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...