В Харькове перекрыт канал незаконного перечисления валюты за пределы Украины

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Харківській області спільно з харківською обласною прокуратурою та правоохоронними органами республіки Молдова викрили організоване злочинне угруповання, яке упродовж 2007 – 2009 років, використовуючи приміщення пункту обміну валюти, розташоване у Харкові, здійснювало незаконний переказ іноземної валюти за межі України. Суми незаконних оборудок щомісячно, за оперативними даними, сягали 2-3 мільйонів доларів.

 У своїй злочинній діяльності зловмисники використовували агентську угоду між харківським приватним підприємством та харківською філією одного з акціонерних банків, а також незаконно відкриті рахунки в одному з банків Придністровської Молдовської республіки. Незаконність діяльності зловмисників підтверджують результати спецоперації УБОЗ в Харківській області, зокрема, оперативні закупівлі іноземної валюти.

 За матеріалами працівників УБОЗ ГУМВС України в Харківській області прокуратура області порушила кримінальну справу  за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366 (службова підробка), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 202 (порушення порядку зайняття банківською діяльністю) Кримінального кодексу України.

 Нещодавно працівники УБОЗ провели обшуки в приміщеннях тіньового валютного центру, під час обшуку якого було вилучено 500 тисяч доларів готівкою, 20 тисяч євро, 800 тисяч російських рублів та інші речові докази.

 Завдяки операції УБОЗ в Харківській області комерційний банк розірвав агентську угоду з вказаним вище приватним підприємством.

 Спецоперація українських та молдовських правоохоронців стала можливою завдяки домовленостям, які були досягнуті між Міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком та Міністром внутрішніх Республіки Молдова Валентином Межинським.

 Нагадаємо, що торік Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час робочого візиту до Республіки Молдови зустрівся з Міністром внутрішніх справ цієї країни для обговорення важливих питань по боротьбі зі злочинністю. Наразі запланована ще одна зустріч між «силовими» міністрами для обговорення проблем співробітництва між двома державами у боротьбі з організованою злочинністю на 2009 рік.  

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...