Криминальная хроника Украины на 07.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 341 заява про злочини. Вжитими заходами 2 279 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 39 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 239 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 20 осіб, у яких вилучено 22,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 113 осіб.                       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 41 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 21 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 22 особи загинули та 135 – травмовані.

У Мелітопольському районі Запорізької області 6 липня в будинку 40-річного безробітного місцевого мешканця стався вибух. Внаслідок цього вибито шибки двох вікон та пошкоджено вхідні двері зазначеного будинку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 52-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона вночі 6 липня підірвала саморобний вибуховий пристрій на ґрунті неприязних відносин до потерпілого.

У місті Першотравенську Дніпропетровської області працівники міліції затримали трьох місцевих мешканців, віком від 20 до 27 років, два з них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вдень 7 березня цього року на вулиці зазначеного міста захопили 33-річного безробітного місцевого мешканця, утримували його в приміщенні вказаного агентства та змушували матір останнього передати їм право власності на її квартиру. У подальшому зловмисники перевели заручника до гаражу, де він, скориставшись відсутністю постійного нагляду, звільнився й втік. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146  (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

У Дніпровському районі міста Києва 6 липня на вулиці працівники міліції затримали 22-річного громадянина Ісламської Держави Афганістан. Попередньо встановлено, що він на вулиці відібрав у 43-річної безробітної місцевої мешканки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області за місцем тимчасового проживання раніше затриманого за розбій 41-річного безробітного місцевого мешканця, вилучено пістолет ТТ, два пістолети іноземного виробництва та 15 набоїв до різної зброї.

У Черкаському районі Черкаської області на вулиці працівники міліції затримали 28-річну громадянку Російської Федерації, у якої вилучили 2,4 грама ацетильованого опію.

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий надав до обласного управління акціонерного комерційного банку підроблені договори поруки й незаконно отримав кредит у сумі 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою міста Вінниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора одного агропромислового товариства з обмеженою відповідальністю, котрий підробив державну статистичну звітність та привласнив понад 375 тонн кукурудзи державного підприємства, чим завдав збитки останнім на суму понад 227 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора державного підприємства, котрий без погодження з Міністерством промислової політики України, уклав угоду про відчуження на користь товариства з обмеженою відповідальністю житлової площі в збудованому будинку за нижчою ціною собівартості, чим завдав збитки державі на суму понад 2,7 мільйона гривень. Генеральною прокуратурою України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки начальника однієї з міжрайонних ДПІ, котрий вимагав та отримав 15 тисяч доларів США хабара від співзасновника двох товариств з обмеженою відповідальністю за сприяння йому в підприємницькій діяльності. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий упродовж останніх двох років підробляв декларації з ПДВ, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 1,2 мільйона гривень. Слідчим відділом податкової міліції ДПА в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...