Криминальная хроника Украины на 09-10.08.2009

Криминальная хроника Украины на 09-10.08.2009

09.08.2009
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 997 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 567 (39,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, сім  фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 21 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 208 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 33 особи, у яких вилучено 15,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 807 осіб.                                       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 42 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 12 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 140 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 25 осіб загинули та 178 – травмовані.

У Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 6 серпня на вулиці, з хуліганських спонукань, завдав тілесних ушкоджень 21-річному безробітному місцевому мешканцю. Потерпілого госпіталізовано.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі надали місцевим мешканцям (подружжю) неправдиві довідки щодо місця роботи та розміру заробітної плати, на підставі яких останні отримали у відділенні банківської установи кредит у сумі 30 тисяч доларів США. Прокуратурою Дзержинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора філіалу комунального підприємства, котрий отримав одну тисячу гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду будівельної техніки. Прокуратурою міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368  (одержання хабара) КК України.

У Чернігові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох місцевих жителів та мешканця Закарпатської області, які вантажівкою МАН, що належить одному з них, перевозили без відповідних документів понад 14 тонн спирту на суму майже 150 тисяч гривень. Слідчим відділом УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

10.08.2009
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 186 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 225 (38,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири  факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 14 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 200 грамів вибухівки та 217 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 15 осіб, у яких вилучено 4,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 650 осіб.                                       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 350 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 116 – у сфері службової діяльності, у тому числі 22 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких осіб загинули та 169 – травмовані.

У Донецьку 8 серпня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови невідомого чоловіка віком до 40 років, який невдовзі помер у лікарні. Потерпілим виявився 52-річний безробітний місцевий мешканець. За скоєння цього злочину працівники міліції затримали п’ятьох мешканців вказаного міста, віком від 17 до 22 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 8 серпня на вулиці міста завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У Миколаєві 6 серпня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 40-річного безробітного місцевого мешканця, який невдовзі помер у лікарні. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 6 серпня на вулиці міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У Самбірському районі Львівської області 9 серпня працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він на вулиці вказаного району, з хуліганських спонукань, пострілами із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у живіт 27-річного безробітного односельця. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Ізмаїлі Одеської області 9 серпня в приміщенні магазину працівники міліції затримали трьох громадян Республіки Молдови, віком від 24 до 27 років, які у вказаному приміщенні зв’язали продавця, завдали їй тілесні ушкоджень й намагалися викрасти з сейфу гроші.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі впродовж 2007-2008 років, у порушення вимог Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, використали грошові кошти підприємства на цілі, які не відносяться до першочергових зобов’язань (придбання канцелярських товарів, проведення розважальних заходів та інше), що призвело до ненадходження до Пенсійного фонду України грошових коштів у сумі 22,8 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника юридичного відділу однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав 50 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні бюджетних коштів у сумі 300 тисяч гривень, передбачених державною урядовою програмою “Про затвердження Комплексної програми захисту сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод на період до 2010 року та прогноз до 2020 року”. Підозрюваного затримано під час отримання частини хабара в сумі 4,2 тисяч доларів США. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу містобудування та архітектури однієї з райдержадміністрацій, котрий затвердив архітектурно-планувальне завдання з будівництва газопроводу високого тиску одного з селищ, унаслідок чого газопровід було прокладено по землях історико-культурного значення. Таким чим державі завдано збитки на суму 2,4 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки голови однієї з  райдержадміністрацій та його заступника, котрі вимагали та отримали 25 тисяч доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за затвердження йому технічної документації на право оренди земельної ділянки площею п’ять гектарів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...