Криминальная хроника Украины на 28.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 396 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 444 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 23 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та понад 890 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 30 осіб, у яких вилучено 3,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 737 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 794 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 298 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 19 осіб загинули та 129 – травмовані.

 У місті Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття розбійного нападу, що був скоєний 31 січня 2007 року на будинок 37-річного приватного підприємця, працівники міліції викрили раніше затриманих за скоєння вбивства двох безробітних місцевих мешканців, віком 41 та 33 років. Попередньо встановлено, що вони напередодні ввечері, з метою пограбування, шляхом пошкодження вікна, проникли до згаданого будинку й з вогнепальної зброї вбили господаря, поранили його дружину та викрали 20 тисяч доларів США.

 У Рокитнянському районі Київської області 26 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 82-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 26 вересня в будинку потерпілої металевим совком завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час раптово виниклої сварки.

 У Макіївці Донецької області 16 вересня після гасіння пожежі в квартирі 34-річного безробітного місцевого мешканця було знайдене обгоріле тіло господаря. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 15 вересня в квартирі потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин молотком вбив господаря й, з метою приховування злочину, підпалив квартиру.

 У Макіївці Донецької області 25 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвим 28-річного безробітного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 27-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 24 вересня в квартирі потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час раптово виниклої сварки.

 У Шостці Сумської області 26 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 58-річного місцевого мешканця, охоронника приватного магазину. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річну безробітну, раніше судиму місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона вночі 26 червня в квартирі потерпілого ножем вбила господаря під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Балаклаві Севастопольської міськради працівники міліції затримали 21-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він 23 вересня, шляхом вільного доступу, проник до дачного будинку 53-річного безробітного місцевого мешканця, викрав два мобільні телефони, джинсову куртку та 70 гривень. Частину викраденого вилучено.

 У Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим з будинку 47-річної безробітної місцевої мешканки працівники міліції вилучили малокаліберну гвинтівку та 514 набоїв різного калібру.

 У Миколаєві працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 3,2 грама кокаїну.

 У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з вищих навчальних закладів, які без погодження з Фондом державного майна України здійснили незаконне відчуження будівлі згаданого закладу (загальна площа понад 1,9 тис. м кв.), чим завдали збитки державі на суму 3,7 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу комунальної власності однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав 35 тисяч доларів США хабара від місцевого мешканця за сприяння у вирішенні питання про надання йому в оренду приміщення магазину з правом його подальшої приватизації. Правопорушника затримано під час отримання частини хабара в сумі 17,5 тисяч доларів США. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділення регіональної дирекції відкритого акціонерного товариства, котрі у серпні минулого року внесли до акту перевірки заставного майна приватного підприємця завідомо неправдиві відомості, унаслідок чого останній безпідставно отримав кредит у сумі 1,5 мільйона доларів США. Прокуратурою Московського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Берегівському районі Закарпатської області 27 вересня на вулиці працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян Ісламської Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України

You may also like...