Криминальная хроника Украины на 13.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 347 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 227 ( 41,6 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 27 пограбувань, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, саморобний пістолет, гранату та 168 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 33 особи. У них вилучено 27,8 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 654 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

 Протягом минулої доби порушено 54 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 14 – у сфері службової діяльності, у тому числі одна – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 134 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 150 – травмовані.

 У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 30-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, який у квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Житомирі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина Республіки Таджикистан, який 8 жовтня на вулиці міста завдав ножові поранення 43-річному безробітному місцевому жителю під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, яка торік завищила вартість виконаних робіт з капітального ремонту одного з театрів, чим завдала збитки державі на загальну суму 1,1 мільйона гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців державного підприємства, які надали до філії банківської установи завідомо неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 1,8 мільйона гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

 У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох директорів товариств з обмеженою відповідальністю, які в червні 2004 року надали до фінансової установи завідомо неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 405 тисяч гривень. Слідчим управлінням ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців приватного підприємства, які в липні цього року за допомогою системи дистанційного обслуговування ”клієнт-банк” відкритого акціонерного товариства підібрали код доступу до рахунку товариства з обмеженою відповідальністю й перевели на свій рахунок 279 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...