Криминальная хроника Украины на 22-23.11.2009

Криминальная хроника Украины на 22-23.11.2009

22.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 092 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 643 (40,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 23 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, 18 обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 700 грамів вибухівки та 156 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 30 осіб. У них вилучено 20,9 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 228 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

 Упродовж минулої доби порушено 71 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них дев’ять – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 104 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 130 – травмовані.

 У Броварському районі Київської області 11 листопада на вулиці було знайдено мертвим із вогнепальними пораненнями 40-річного громадянина Республіки Вірменії. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного киянина, який на вулиці пострілом з пістолета Макарова вбив потерпілого й викрав у нього золотий ланцюжок. Зброю та викрадене вилучено.

 У Мурованокуриловецькому районі Вінницької області працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого мешканця, з будинку якого вилучили 190 грамів вибухівки.

 В Одеській області працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця, з будинку за місцем проживання якого вилучили 480 грамів вибухівки.

 У місті Чоп Ужгородського району Закарпатської області працівники міліції затримали 26-річного киянина та 25-річного мешканця міста Молодогвардійська Луганської області, обидва без постійного місця роботи, у яких вилучили 454 пігулкии “екстазі”.

 У Погребищенському районі Вінницької області працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого мешканця, за місцем проживання якого вилучили кілограм марихуани.

 У місті Могилів-Подільскому Вінницької області на митному посту “Могилів-Подільський – Отач” працівники міліції затримали 35-річного мешканця Республіки Молдови, з вантажівки якого вилучили 12,5 кілограма конопель.

 У Голопристанському районі Херсонської області працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого мешканця, за місцем проживання якого вилучили два кілограми конопель.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців Міністерства аграрної політики автономії. Вони торік незаконно компенсували відкритому акціонерному товариству, товариству з обмеженою відповідальністю, колективному фермерському господарству, двом приватним підприємствам та державному підприємству вартість придбаної ними сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва. Таким чином, державі завдано збитки на загальну суму 241,2 тисяч гривень. Прокуратурою міста Сімферополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї із селищних рад, який у 2000 році підробив список пайовиків колективного сільськогосподарського підприємства, на підставі чого чотири його родичі незаконно отримали сертифікати на земельні ділянки, загальною площею 48,7 га. У наслідок цих протиправний дій державі завдано збитки на суму 138 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника одного з відділів Державної виконавчої служби Львівського міського управління юстиції. Він вимагав та отримав 300 доларів США та 800 гривень хабара від мешканця одного з селищ Пустомитівського району за зняття арешту з його автомашини. Наразі проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

23.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 603 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 429 (39,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень та 17 пограбувань.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб, в яких вилучено три пістолети, п’ять обрізів мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 670 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб, у яких вилучено 10,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 868 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 565 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 155 – у сфері службової діяльності, у тому числі 26 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 118 – травмовані.

 У Луганську працівники міліції затримали 27-річну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона вранці 22 листопада в квартирі за місцем тимчасового проживання під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв вбила ножем свого співмешканця – 28-річного громадянина вказаної держави.

 У Вознесенському районі Миколаївської області 18 листопада у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 71-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 28 та 25 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 18 листопада, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілої й вбили господарку.

 У Полтаві 21 листопада в одному з приміщень залізничного вокзалу Південної залізниці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 50-річного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 21-річного безробітного, раніше судимого мешканця міста Карлівки Полтавської області. Попередньо встановлено, що він удень 21 листопада в зазначеному приміщенні вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Євпаторія працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного із санаторіїв, котрі у порушення вимог Закону України “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”, без проведення відкритих тендерних торгів, за завищеними цінами придбали медичне обладнання, чим завдали збитки державі на суму понад 123 тисячі гривень. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб банківської установи, котрі підробили протокол засідання кредитного комітету й незаконно надали кредит товариству з обмеженою відповідальністю на суму 6,8 мільйона гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівницю державної екологічної інспекції в області, котра вимагала та отримала 30 тисяч гривень хабара від голови правління відкритого акціонерного товариства за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення природоохоронного законодавства. Хабарницю затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...