В Николаевской области задержан наркобарон «Цыганский барон»

Працівниками Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків в Миколаївській області проведено ряд оперативних заходів щодо документування і викриття злочинної діяльності одного з громадян циганської національності на прізвисько «Циганський барон», який не одноразово притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний збут наркотичних засобів.

У грудні 2009 року в м. Миколаєві 32 – річний місцевий мешканець вирішив добре провести час. Для цього йому потрібно було зовсім небагато: лише пару «кубів» наркотичного зілля. Омріяний наближенням стану ейфорії, чоловік навідався в гості до 60-річного жителя Ленінського району, який нібито торгував екстрактом опію. Мрія наркомана почала здійснюватися. Придбавши у торгівця потрібну кількість наркотику, хлопець попрямував додому, але до «щастя» діло так і не дійшло. Вже по дорозі з придбаною наркотичною речовиною він був затриманий співробітниками міліції. Таємниці з того, де і як отримав наркотики чоловік не робив, тому у правоохоронців відразу ж з’явилася інформація про чергове скоєння злочину. На місце помешкання вірогідного збувальника наркотичних засобів негайно виїхали співробітники УБНОН. Інформація щодо злочинної діяльності «Циганського барона» підтвердилась і вже за лічені хвилини на підлозі домоволодіння у кайданках лежали підозрювані особи циганської національності, які знаходились у помешканні. Під час обшуку будинку оперативниками виявлено та вилучено підготовлений для збуту екстракт опію, гроші: 100 доларів США, 9 тис. російських рублів, 3 тис. 420 грн. та коштовності на суму близько 100 тис. грн., які отримані від злочинної діяльності.

За даним фактом правоохоронцями порушена кримінальна справа за ознаками ст. 307 ч.2 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). На даний час затриманий знаходиться під вартою. Ведеться слідство.

Владислав Гнатенко, СЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...