Криминальная хроника Украины на 28.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 107 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 218 (39,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 15 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано чотирьох осіб, в яких вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 66 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 3,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 635 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 480 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 115 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 109 – травмовані.

 У Новоазовському районі Донецької області 27 грудня працівники міліції затримали 49-річного місцевого мешканця, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він на подвір’ї власного домогосподарства під час раптово виниклої сварки пострілами із стартового револьвера, переробленого для стрільби малокаліберними набоями, завдав вогнепальне поранення спини 34-річному безробітному, раніше судимому місцевому мешканцю (медичну допомогу надано без госпіталізації). Зброю вилучено.

 У місті Донецьку 26 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 50-річну місцеву мешканку та її 27-річну дочку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного громадянина Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що він увечері 20 грудня в зазначеній квартирі вбив ножем потерпілих під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Запоріжжі 19 грудня в приміщенні приватного кафе було знайдено мертвим із вогнепальним пораненням голови 18-річного безробітного місцевого мешканця. З місця події вилучено гільзу калібру 9 мм. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 19 грудня в зазначеному кафе, з хуліганських спонукань, пострілом із невстановленої вогнепальної зброї вбив потерпілого.

 У місті Артемівську Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 11 грудня на міському кладовищі викрав металеві фрагменти з 11 могил. Частину викраденого вилучено.

 У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у минулому році надав до відділення банківської установи неправдиві відомості щодо фінансового стану вказаного товариства й незаконно отримав кредит у сумі 15 мільйонів гривень. Прокуратурою Печерського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 (шахрайство, перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення) КК України.

 У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відділення банківської установи, котрі, використовуючи фіктивні документи, оформили ряд кредитів на підставних осіб на загальну суму 385 тисяч гривень, які в подальшому привласнили. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...