Криминальная хроника Украины на 27.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 593 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 096 ( 45,6 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 25 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 436 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 72 особи. У них вилучено 10,5 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 949 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.

Протягом минулої доби порушено 238 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 103 – у сфері службової діяльності, у тому числі 30 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 38 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких чотири особи загинули та 56 – травмовані.

У Солом’янському районі міста Києва 23 липня минулого року на першому поверсі житлового будинку біля вхідних дверей до квартири 50-річного місцевого жителя стався вибух. Унаслідок вибуху господар квартири отримав тілесні ушкодження, його було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного киянина, який біля згаданої квартири підірвав гранату Ф-1 через неприязні відносини з господарем квартири.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Грузії, віком 30 та 28 років. Вони 26 січня на вулиці міста, погрожуючи ножем, відібрали в 26-річного безробітного жителя барсетку, у якій знаходилася тисяча доларів США та особисті документи. Викрадене вилучено.

У Шевченківському районі міста Києва працівники міліції затримали 36-річного іноземця, який 19 серпня минулого року, шляхом шахрайства, заволодів двома автомобілями та автопричепом 46-річного іноземця .

У місті Тернополі у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річну іноземку, яка навчається в одному із місцевих вузів. Вона 14 січня викрала з кімнати гуртожитку 19-річної співвітчизниці ноутбук та мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У Жовтневому районі Миколаївської області на вулиці працівники міліції затримали 20-річного безробітного жителя обласного центру, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Сімферополі працівники міліції затримали 25-річного безробітного жителя одного з селищ Сакського району Автономної Республіки Крим, у якого вилучено грам героїну.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в травні 2006 року підробили документи й уклали договір з іноземним акціонерним товариством, згідно якого отримали піч горизонтального загартовування листового скла, за яку до цього часу не розрахувалися. Таким чином акціонерному товариству було завдано збитки на суму 382 тисячі євро. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в серпні 2008 року надали до акціонерного комерційного банку неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й отримали кредит у сумі 1,2 мільйона гривень. Слідчим відділом одного з райвідділів Дніпропетровського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

У місті Макіївці Донецької області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства. Вона надала до Донецької філії відкритого акціонерного товариства підроблені бухгалтерські документи й отримала кредит у сумі 600 тисяч доларів США. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців приватного підприємства. Вони в березні 2008 року надали до районної державної податкової інспекції неправдиву інформацію, на підставі якої незаконно отримали відшкодування податку на додану вартість у сумі 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Івано-Франківську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який, згідно з договором реалізував продукцію (предмети побутової техніки) приватного підприємства, а отримані гроші привласнив. Унаслідок протиправних дій підприємству було завдано збитки на суму 850 тисяч гривень. Слідчим відділом Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців філії товариства з обмеженою відповідальністю. Вони своєчасно не вжили заходів щодо ремонту магістрального трубопроводу в одному із селищ Перевальського району. Ця бездіяльність призвела до витоку води і, як наслідок, руйнування зерносховища та пошкодження майна асоціації фермерів. Загальна сума збитків складає 1,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців відділу освіти райдержадміністрації. Вони підробили бухгалтерські документи про отримання демонстраційного обладнання та комп’ютерної техніки й перерахували двом приватним підприємцям 107,8 тисяч гривень бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень ) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців дочірнього підприємства національної акціонерної компанії. Вони за заниженою вартістю реалізували використані бурильні труби, чим завдали збитки підприємству на суму понад 566 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного з відділень райвідділу ГУМНС України в області та працівника іншого відділення цього ж райвідділу. Вони вимагали та отримали тисячу гривень хабара від місцевого жителя за приховування факту пожежі на території його домогосподарства, де він незаконно займався технічним обслуговуванням автомобілів. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...