Спершу ховалися від слідства, а потім засіли за виборчий стіл

У день всенародного волевиявлення другого туру президентських виборів одеська міліція перевіряла водночас вельми цікаві й доволі знакові «сигнали». За першим з них правоохоронцям надійшла інформація, що член одного з виборчкомів Одеського ТВО № 137 – 36-літній пан Д. – виконував свої обов’язки у той час, коли… перебував у міліцейському розшуку!  

Невдовзі вдалося встановити, що за даними Управління інформаційних технологій міліцейського главку Одещини, згаданий чоловік у липні 2003 року був оголошений у розшук Залізничним райвідділом внутрішніх справ Сімферополя за незаконні оборудки з наркотиками (ч. 1 ст. 309 КК України). Шукали його у якості особи, що переховується від суду. Тоді згаданого фігуранта затримали, коли після особистого обшуку у нього вилучили марихуану.

Після порушення сімферопольською міліцією кримінальної справи, суд обрав запобіжний захід – підписку про невиїзд. Але молодик хутко щез (як виявилося, він понад п’ять літ «наїздами» мешкав то у Коломиї на Івано-Франківщині, то в Одесі і навіть, як з усього виходить, долучився до політичних процесів у державі).

У січні минулого року розшукові заходи щодо цього громадянина припинили через затримання останнього працівниками Дружковського міськвідділу міліції Донецької області. В суді «марихуанник» отримав чотири місяці адмінарешту. Згодом Д. разом зі своєю 39-літньою співмешканкою, яка проживала у Дружковці, приїхав до Одеси. Голова «цивільної сім’ї» влаштувався тут таксистом, а його співмешканка стала головою виборчкому, – саме там, де членом останнього «прописався» її любий чоловік. Звісно, у повідомленні до міліції громадяни дещо «переперчили», але, тим не менше, напрошують деякі висновки. Головним чином ті, що як не прикро, а не таке вже й далеке кримінальне минуле чи асоціальна поведінка окремих осіб ще не стали у нас пересторогами до їхнього потрапляння у склад виборчих комісій.

Але на прізвищі підозрілого виборчкомівця Д. подібні перевірки для одеської міліції не завершилися. Тим часом правоохоронці вже працювали над іншим «сигналом», у якому йшлося, що член одного з виборчкомів Одеського ТВО № 135 55-річна одеситка Н. також перебуває у розшуку. І тут диму без вогню не було. Ця пані дійсно у 2002 році оголошувалася у розшук відділом внутрішніх справ на станції «Конотоп» за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (Зловживання владою, або службовим становищем. Коли вона перебувала на посаді начальника потягу щодо неї порушували кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем. Але з підписки про невиїзд фігурантка «зіскочила», переховуючись від слідства. Втім, розшук припинили за півтора року по тому, як її затримала міліція. Цікаво, що кримінальна справа пані Н. нині ще розглядається у суді Конотопа, що не завадило колишній очільниці потягу безпосередньо «десантуватися» у виборче «горнило».

Геннадій Карпюк

You may also like...