На Великдень в Шостці сталося вбивство

Невдовзі після свята Великдень, в одній з міських квартир був знайдений вбитий господар оселі. На тілі 64-річного небіжчика судмедексперт нарахував шість ножових поранень. Всі вони були нанесені в грудну клітину, тож шансів вижити у чоловіка не було. Через добу правоохоронцями був затриманий підозрюваний, 28-річний місцевий п’яничка. 

«Боже мій, боже мій, та хто ж це його так, і навіщо. Він же нікому і ніколи зла не робив… Це такий добрий та веселий чоловік був, що словами не можна передати» – розказують у один голос жителі цього будинку, – «Останнього разу бачили його на Великдень, сидів на лавці біля під’їзду, спілкувався з молоддю». 

Знайшли вбитого чоловіка сусіди, які почали хвилюватися через увімкнене світло у квартирі. На дзвінки та стукіт у двері господар не відповідав. Тож мешканці цього будинку вирішили викликати дільничного. «Два дні безперервно у кімнаті горить світло… Такого раніше не було. Він же самотньо живе, рідних нікого в місті немає» – розповідали жителі. Дільничний у свою чергу викликав робітників ЖЕКу і вони зламали вхідні двері…

Картина яка предстала перед очима глибоко шокувала навіть співробітників міліції. По кімнаті були розкидані речі, а на дивані, увесь у крові, лежав сам господар. На кухні правоохоронці знайшли останки минулого свята, пусті пляшки та закуска, і кухонний ніж зі слідами крові.

Почалася кропітка робота по встановленню свідків, очевидців. Були опитані усі жителі мікрорайону, але миттєвих результатів вони не принесли. Ускладнювало роботу правоохоронцям і той факт, що багатьох людей на свято не було вдома. Місцеві жителі бачили чимало сторонніх людей, які приходили у гості до родичів чи знайомих, але ніякого відношення до скоєного вбивства вони не мали. Начебто слідство зайшло у „глухий кут» та завдяки тісній співпраці пересічних громадян та міліції цей злочин був розкритий.

Зловмисника затримали в місті, в стані алкогольного сп’яніння. З’ясувалося, що молодик після скоєного нікуди і не ховався, ходив по місту, вживав «оковиту», каже: «Совість його не мучила, бо увесь цей час був під дією алкоголю».

Вже пізніше, коли нарешті протверезів, став розказувати як проходили сумні події.

В той день, Степан (ім’я змінено) зі своїм товаришем зустріли на вулиці Миколу. Той вже був трохи сп’янілий, свято ж таки. Трохи побалакали і чоловік запросив молодих людей до в квартиру. Ті охоче погодилися на пропозицію і уся компанія вирушила до Миколи. На кухні вже був накритий щедрий стіл. Як годиться випили по першій, потім по другій. Розговорилися. Згодом господар почав шуткувати над гостями. Та от на жарти, один з гостей не сприйняв, образився. Схопив зі стола ніж та почав ним розмахувати. Другий парубок, став його заспокоювати і на якийсь час чолов’яга відложив ножа. Потім почалося все з початку…

На цей раз господар пішов відпочивати до кімнати, оставивши молодих людей самих. Заспокоїти вже не вдавалося і тоді Юрій (ім’я змінено) пішов геть кинувши на останок: «Роби що хочеш, раз дурень». Ніхто вже не міг зупинити вбивцю. Схопивши ножа він кинувся на сплячого господаря і наніс йому 6 ножових поранень. Потім поклав знаряддя вбивства на стіл і пішов геть, захлопнувши за собою двері.

Зараз слідчим порушено кримінальну справу за ст. 115 ч.1 КК України. Найближчі 15 років святкувати Великдень молодик буде в місцях позбавлення волі.

Т.В. Меняйло
Пом. начальника Шосткинського МВ
ГУМВС України в Сумський області
по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ

 

You may also like...