Криминальная хроника Украины за 17.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 375 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 237 або 41,6% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 18 пограбувань та 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 14 правопорушників, у яких вилучено три пістолети, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 г вибухівки та 312 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 5,6 кг кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 671 особу.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 117 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 44 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 73 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 11 осіб загинули та 85 – травмовані.

 У місті Іллічівськ Одеської області 16 квітня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя Придністров’я. Попередньо встановлено, що він увечері 12 квітня в квартирі місцевого жителя після спільного вживання спиртних напоїв, під час сварки, вбив сокирою господаря й викрав DVD-плеєр.

 У Голосіївському районі міста Києва на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1 кг марихуани.

 В одному з селищ Луганської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якої вилучено 1 кг марихуани.

 На Волині на пункті пропуску через Державний кордон України в результаті проведення спеціальної операції затримано жителя міста Володимир-Волинського Волинської області, у якого вилучено 100 г кокаїну.

 На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони в минулому році закупили за завищеною вартістю 1,5 тис. тонн мазуту, чим завдали збитки державі на суму 3,9 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 В Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю технікуму. Вона отримала 5 тис. грн. хабара від місцевої жительки за сприяння у вступі її доньки на навчання до одного з Вузів. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 2 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за підписання угоди на здійснення останнім робіт з демонтажу очисних споруд на вказаному підприємстві. Прокуратурою міста Краснодона порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

МВС України

You may also like...