На Кіровоградщині службові особи викрали з держбюджету майже 300 тисяч гривень

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили службових осіб Кіровоградської філії одного з військових будівельних управлінь, які викрали з Державного  бюджету України майже 300 тисяч гривень.

Ці кошти були виділені з Держбюджету для реалізації  «Державної програми забезпечення живучості та вибухобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет і боєприпасів Збройних Сил України на 1995-2015 роки».

Встановлено, що службовці, зловживаючи службовим становищем, склали фіктивні акти приймання виконаних підрядних робіт по капремонту будівлі (сховища) однієї з військових частин Полтавської області, в яких суму виконаних робіт необґрунтовано завищили та збільшили коефіцієнти витрат праці для будівельників. Це призвело до додаткових витрат на суму 296 тисяч 800 гривень, які були шахраями перераховані на   рахунки фіктивної фірми, переведені у готівку та привласнені.

Відносно махінаторів слідчим відділом УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі. Слідство триває.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...