Кримінальна хроніка Одещини за 06.08.2013

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ Одещини внесено 199 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

До Малиновського РВ із заявою звернулась 32-річна Олена, щодо прийняття заходів до малознайомого 43-річного Павла, який шахрайським шляхом заволодів її автомобілем. Сума матеріального збитку склала 40000 гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

До Малиновського РВ надійшло повідомлення від лікаря міської клінічної лікарні про те, що до медичного закладу з проникаючим ножовим пораненням грудної клітини доставлено 40-річного одесита. Виїздом слідчо-оперативної групи за місцем проживання потерпілого встановлено, що поранення чоловікові спричинила його 51-річна співмешканка під час спільного розпиття спиртних напоїв та раптово виниклої сварки. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину статті 15 та статті 115 ч.1 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрювану затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

 

До Кілійського РВ надійшла заява від громадянки Росії, 1976 р.н., про те, що невідомі зловмисники на пляжі с. Приморське, з її сумочки таємно викрали гроші в сумі 3500 грн. Вжитими заходами у скоєнні даного злочину викрито жителя м. Вілкове, 1993 р.н., від якого надійшли правдиві свідчення.

 

До Роздільнянського РВ надійшла заява від 37-річної Неллі, про те, що невідома особа з подвір’я її будинку скоїла крадіжку велосипеда. В ході проведення оперативно-розшукових заходів у скоєнні даного злочину викрито Світлану 1985 р.н., від якої отримано правдиві свідчення. Вилучено речовий доказ-велосипед.

 

До Овідіопольського РВ надійшла заява від Юлії, 1976 р.н., жительки с. Нова Долина про те, що малознайомий на ім’я "Данило" через незачинені двері проник до її будинку, де відкрито заволодів двома мобільними телефонами. Вжитими заходами у скоєнні злочину викрито односельця заявника 17-річного Данила.

 

До Ізмаїльського МВ надійшла заява від Ольги, 1969 р.н., про те, що у лютому 2013 р. менеджер з продажу меблів, шахрайським шляхом заволодів її грошима в сумі 300 доларів США, за виготовлення меблів згідно договору, однак домовленості не виконав та гроші не повернув. Проведеними заходами у скоєнні злочину викрито Віталія, 1981 р.н., від якого отримано правдиві свідчення.

 

Працівниками Суворовського РВ викрито одесита, 1986 р.н., у якого виявлено та вилучено 1 мл. розчину героїну. Вилучене направлено до НДЕКЦ.

 

До Білгород-Дністровського МВ надійшла заява від жительки смт. Затока, 1985 р.н., про те, що невідомий зловмисник заволодів її золотим ланцюжком з хрестиком та зник на автомобілі «Шевроле авто». Проведеними заходами у скоєнні злочину викрито Олексія, 1982 р.н., жителя Вінницької області.

 

Працівниками Білгород–Дністровського МВ затримано 22-річного жителя Саратського району за підозрою у скоєнні крадіжки грошей та продуктів харчування у 50-річної жительці району. Затриманий працював по найму в одному з фермерських господарств району сторожем. Чоловік зізнався в скоєному. Відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 185 КК України «Крадіжка».

 

До Приморського районного відділу міліції надійшла заява від 63-річного начальника одного з ЖКС щодо прийняття заходів до невідомої особи, яка шляхом вільного доступу у під’їзді будинку по вулиці Базарна таємно викрала три радіатора центрального обігрівання. Сума матеріального збитку становить 1050 гривень. В ході відпрацювання даної заяви правоохоронцями було викрито Миколу, 1989 р.н., від якого отримано правдиві свідчення, що дані радіатори здав до пункту приймання металу за 400 гривень, а виручені грошові кошти потратив на особисті потреби. По даному факту розпочато кримінальне провадження за ознаками статті 185 (крадіжка) КК України.

 

Співробітниками СДСБЕЗ Приморського РВ було виявлено, що 34-річний мешканець Роздільнянського району під час отримання кредиту в одному з філій міста Одеси використав сфальсифіковані довідки про власні доходи на підставі яких отримав кредит у сумі 35 000 американських доларів, але в подальшому свої зобов’язання не виконує. В даному кримінальному правопорушенні вбачаються ознаки статті 190 (шахрайство) КК України. Наразі ведеться слідство.

 

 

До Шевченківського ВМ звернулась із заявою Людмила, 1947 р.н., щодо прийняття заходів до невідомої особи, яка шляхом ривку відкрито заволоділа її золотим ланцюжком вартістю 6000 гривень. В ході проведення слідчих дій правоохоронцями було викрито 21-річного Олександра, який добровільно зізнався у скоєнні даного злочину. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 186 (грабіж) КК України.

 

До Портофранківського ВМ надійшло повідомлення від 46-річного жителя Одеської області щодо прийняття заходів до невідомих осіб, які з території будівельного об’єкту таємно викрали металевий виріб – корито, вартістю 800 гривень. В ході проведення оперативно-розшукових заходів за гарячими слідами правоохоронцями було затримано Євгена, 1985 р.н., який пояснив, що спільно з малознайомими Артемом та Денисом скоїв дану крадіжку. Наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 185 (крадіжка) КК України.

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...