Наиболее резонансные преступление в Украине за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 501 заява про злочини. Вжитими заходами 2 454 (44,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять розбійних нападів, 35 пограбувань та 14 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, пістолет, п’ять обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 1 094 набоїв. 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 9,8 кілограма наркотичних засобів. 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 122 особи. 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб. 

Упродовж минулої доби порушено 259 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 113 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво. 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких чотири особи загинули та 95 – травмовані. 

У місті Харкові 22 квітня у своєму гаражі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 40-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали його дружину – 35-річну місцеву жительку та її знайомого – 28-річного жителя Луганської області, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вищезгаданий житель Луганщини вранці 22 квітня в зазначеному гаражі на неодноразові прохання дружини потерпілого вбив ножем її чоловіка. 

На Харківщині в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали дев’ятеро жителів міста Костянтинівки Донецької області, віком від 17 до 48 років, усі без постійного місця роботи, семеро з них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони в січні та лютому цього року з вагонів вантажних поїздів викрали майже дев’ять тонн чавунних злитків. Викрадене вилучено. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів. 

В Одеській області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили двох 16-річних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вночі 28 квітня на сільському цвинтарі, з хуліганських спонукань, пошкодили дерев’яні хрести на п’яти могилах. 

У Чернівцях 28 квітня у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річну громадянку Республіки Молдова. Попередньо встановлено, що вона вдень 19 квітня в зазначеному місті на залізничному вокзалі викрала в 22-річної безробітної місцевої жительки мобільний телефон. Викрадене вилучено. 

У Краснодонському районі Луганської області на автодорозі 29 квітня працівники міліції затримали двох громадян Російської Федерації, віком 34 та 22 років. Попередньо встановлено, що вони на автомашині ВАЗ останнього намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок Луганської області, віком 17 та 16 років, обидві без постійного місця роботи. 

У Харківському районі Харківської області працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили пістолет-кулемет Судаєва та три набої калібру 7,62 мм часів Великої Вітчизняної війни. 

У Вінниці працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя, з автомобіля якого вилучили вісім грамів амфетаміну. 

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя за місцем проживання якого вилучили 20 грамів метамфетаміну та два грами марихуани. 

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівницю спостережної ради двох закритих акціонерних товариств, котра в минулому році незаконно реалізувала частину акцій зазначених товариств (входять до іншої компанії). Таким чином вказаній компанії завдано збитки на загальну суму 9,6 мільйона гривень. Слідчим відділом одного з міськуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

You may also like...