У битві за метал загинула жінка

Близько 9 години вечора до чергової частини Калінінського райвідділу міліції Горлівки звернувся чоловік і повідомив, що невідомий парубок б’є його співмешканку. Негайно на місце події, а вони розверталися на території покинутого заводу, виїхала слідчо-оперативна група. Коли ж міліціонери прибули за вказаною адресою, то допомогти жінці вже нічим не змогли. До того моменту вона вже була мертва. 

Як відзначив Ігор Гнутов, виконуючий обов’язки начальника Калінінського РВ, людина, яка підозрювалася у скоєнні вбивства, знаходилася неподалік і особливо не намагалася втекти від працівників міліції, оскільки навіть не передбачала, що настільки скоро «нагрянуть» люди в погонах.

За словами заявника, вони разом із співмешканкою збирали на заводі метал, тут з’явилася цей молодик, представився охоронцем підприємства і став вимагати гроші за те, що ті здійснювали незаконну діяльність. Подружжя відмовилося платити, за це і поплатилися.

Лже-охоронець, недовго думаючи, почав бити «винуватця», що стояв перед ним, але той вирвався і втік. Тоді дісталося його супутниці. І дісталося, як мовиться, з лишком. Чоловіча сила обрушилася на голову нещасної. Під час екзекуції підійшли приятелі мучителя, але вони не зробили й спроби, щоб зупинити побиття жінки.

Після того, як молодик втомився знущатися з жертви, він попросту скинув її в підвал двометрової глибини. Сам же спокійно попрямував до компанії, що очікувала його за стіною, ще і пояснив, мовляв, із-за цієї баби руку собі забив…

Коли ж співробітники міліції наділи наручники на підозрюваного, той навіть не намагався збрехати, що це не його рук справа. При з’ясуванні особи затриманого стало відомо, що ця людина не вперше порушила Закон. Десять років тому Сімферопольським судом був засуджений до 9 років позбавлення волі за розбійний напад і вбивство. Покарання відбував в Горлівській колонії строгого режиму. Після «відсидки» в Горлівці і залишився: пив, жив як безхатько, перебивався випадковими заробітками.

Наразі йому пред’явлено звинувачення за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. 

Світлана Кулініченко, Прес-служба Горлівського МУ, ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...