Криминальная хроника Украины на 04.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 6 017 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 507 (41,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, два розбійних напади, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 45 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 225 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано десять осіб, у яких вилучено 7,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 505 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 337 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 60 – у сфері службової діяльності, у тому числі 18 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких три особи загинуло та 101 – травмовано.

У місті Одесі до міліції звернулися двоє місцевих жителів, віком 26 та 46 років, обидва журналісти інтернет-видання одного з інформаційних агентств, котрі заявили, що на території Одеського морського торговельного порту в приміщенні приватного підприємства невідомі відібрали в них відеокамеру та штатив. За скоєння цього злочину затримано двох місцевих жителів, віком 39 та 57 років, обоє охоронці згаданого підприємства.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 39-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 0,25 грама метадону.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 1 грам героїну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі, відповідно до договору з Аграрним фондом України, отримали на відповідальне зберігання понад 10 тисяч тонн зерна пшениці, яке, без погодження із згаданим фондом, реалізували, чим завдали збитки державі на суму 9,1 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника одного з управлінь юстиції, котрий неодноразово вимагав та отримував хабарі від місцевих жителів за зняття арешту з нерухомого майна та автотранспорту. Задокументовано вісім фактів отримання підозрюваним хабарів на суму понад 50 тисяч гривень. Підозрюваного затримано. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб акціонерного товариства закритого типу, котрі не виконали умови договору з київським комунальним об’єднанням міста й не поставили саджанці дерев та кущів у кількості 43 тисяч штук, а отримані державні кошти в сумі понад 23 мільйона гривень привласнили. Слідчим органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в минулому році самовільно зайняли земельну ділянку площею 2,1 гектара на території міста, на якій розмістили торгівельні кіоски та передали їх в оренду суб’єктам підприємницької діяльності. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.197-1 та ч.3 ст.365 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво й перевищення влади або службових повноважень)

МВС України
 

You may also like...