На Сумщині викрито службовців, які завдали державі збитків майже на півмільйона гривень

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Сумській області викрили цілий ряд службовців, які своїми неправомірними діями завдали державі збитків на суму понад 470 тисяч гривень. 

Встановлено, що директор ТОВ «Е» разом із службовими особами Лебединської районної державної адміністрації та головами трьох селищних рад Сумської області зловживаючи службовим становищем внесли до актів здачи-приймання виконаних робіт, а саме (надання послуг по екологічно-безпечному збиранню, перевезенню, зберіганню, обробленню та знешкодженню непридатних або заборонених до використання пестицидів, агрохімікатів та тари від них), а також актів-передачі на утилізацію непридатних та заборонених пестецидів, завідомо неправдиві відомості щодо обсягів переданих до ТОВ «Е» пестицидів на утилізацію.

Такі шахрайські дії призвели до того, що службові особи товариства з обмеженою відповідальністю незаконно заволоділи бюджетними коштами у сумі 471 тисяча 750 грривень, що були перераховані з державного та обласного фондів охорони навколишнього природнього середовища.

За даним фактом прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 

You may also like...