Криминальная хроника Украины на 18-19.07.2010

Криминальная хроника Украины на 18-19.07.2010 

18.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 429 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 197 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, десять розбійних нападів, 24 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 510 грамів вибухівки та 194 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, у яких вилучено кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 885 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано сім підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 133 – травмовані.

У місті Сєверодонецьку Луганської області 15 липня у своїй квартирі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями подружжя пенсіонерів, віком 77 та 80 років. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали племінника потерпілих – 22-річного студента жителя міста Луганська. Попередньо встановлено, що він увечері 9 липня в зазначеній квартирі вбив потерпілих й викрав 30 тисяч гривень під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Севастополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного безробітного жителя міста Одеси. Попередньо встановлено, що він уночі 17 липня в місті Севастополі на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень 46-річному іноземному громадянину під час сварки на ґрунті ревнощів.

В Ізмаїльському районі Одеської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 17 липня пошкодив пам’ятник воїнам загиблим у Великій Вітчизняній війні з хуліганських спонукань.

У одному з міст Харківщини працівники міліції затримали 35-річного безробітного, у квартирі якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі в минулому році за заниженою вартістю надали в оренду відкритому акціонерному товариству майновий комплекс зазначеного підприємства, чим завдали збитки державі на суму понад 325 тияч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інспектора одного з райвідділів ГУМНС України в області, котрий отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця за сприяння їй у подальшому здійсненні підприємницької діяльності. Прокуратурою міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб закритого акціонерного товариства, котрі в минулому році, без отримання відповідної ліцензії, здійснили видобуток води з артезіанської свердловини, чим завдали збитки державі на суму 766 тисяч гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

19.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 411 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 817 (41,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 22 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, саморобний пістолет, 400 грамів вибухівки та 540 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 особи, у яких вилучено 10,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 226 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 172 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області 17 липня на зупинці громадського транспорту було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 51-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного місцевого жителя, робітника відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він увечері 17 липня на згаданій зупинці вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Городнянському районі Чернігівської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного раніше судимого іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 17 липня розбив шибку вікна й проник до приміщення сільського поштового відділення та викрав продукти харчування, які призначалися для місцевих пенсіонерів. Частину викраденого вилучено.

У місті Києві працівники міліції затримали 36-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на вулиці відібрав у 49-річної безробітної місцевої жительки вироби із золота (вилучено).

У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили пістолет ТТ.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю, котрий надав до Аграрного фонду України фіктивні документи щодо відсутності заборгованості зі сплати податків, зборів та внесків до Пенсійного фонду України, на підставі чого незаконно отримав 5,6 мільйона гривень бюджетних коштів, призначених на закупівлю зерна для формування державного продовольчого резерву. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.212 та ч.1 ст.366 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів й службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...