Криминальная хроника Украины на 30.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 513 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 736 (42,0%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 23 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 593 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 45,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 064 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 21 особа загинула та 141 – травмовані.

У Білокуракинському районі Луганської області 10 липня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 48-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Звенигородці Черкаської області 27 липня в річці Гнилий Тікич було знайдено з рубаними ранами голови тіло 35-річної місцевої жительки, художнього керівника дитячого дошкільного закладу. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину працівники міліції затримали 36-річного жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він увечері 25 липня під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв на березі річки вбив каменем потерпілу, а тіло вкинув до річки .

У місті Дніпропетровську в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 29 липня на території свого домогосподарства пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 36-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя під час раптово виниклої сварки.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника комунального господарства в місті Києві та області, котрий, вимагав та отримав три тисячі доларів США хабара від представника фермерського господарства за надання дозволу на оренду ставка. Підозрюваного затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову садового кооперативу, котрий вимагав та отримав вісім тисяч доларів США хабара від жительки міста Одеси за вирішення питання щодо вступу останньої до згаданого кооперативу та виділення їй земельної ділянки. Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців одного з відділів Державної податкової інспекції, котрі вимагали та отримали 80 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за вирішення питання про зменшення сум штрафних санкцій, які були нараховані йому після проведення перевірки. Органами прокурактури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...