Криминальная хроника Украины на 12.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 515 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 080 (41%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 43 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,2 кілограма вибухівки та 569 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 31,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 495 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 110 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинуло та 137 – травмовано.

У місті Зугрес Харцизької міськради Донецької області 9 серпня було знайдено мертвим 47-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 41-річного безробітного раніше судимого жителя міста Макіївки. Попередньо встановлено, що він удень 5 серпня у лісосмузі на околиці міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Слов’янську Донецької області 11 серпня працівники міліції затримали 30-річного робітника будівельно-монтажного експлуатаційного управління місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці пострілами з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив 19-річну жительку безробітну місцеву жительку та поранив у руку 26-річного безробітного місцевого жителя під час раптово виниклої сварки.

У місті Києві 8 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він минулого року, шляхом шахрайства, заволодів грошовими коштами (сума встановлюється) двох місцевих жителів віком 75 та 59 років.

У місті Одесі 11 серпня в приміщенні приватного бару виникло загорання, яке було ліквідовано за декілька хвилин. Люди не постраждали. Попередньо встановлено, що до зазначеного приміщення увійшла 38-річна жінка, особа без певного місця проживання й роботи (колишня робітниця згаданого бару), й, з метою помсти за невиплачену їй заробітну платню, розбризкала у вказаному приміщенні легкозаймисту рідину з пляшки, яку принесла з собою, й підпалила. Підозрювану затримано. Вогнем частково пошкоджено меблі та торгове обладнання.

У Первомайському районі Харківської області на вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено кілограм вибухівки.

У Глухівському районі Сумської області працівники міліції затримали 32-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 103 грами марихуани.

У місті Кременчуці Полтавської області на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 46-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 10 кілограмів конопель.

У місті Києві на одній зі станцій метро працівники міліції затримали 45-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 16 грамів марихуани.

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі не виконали судові рішення про примусове стягнення до Пенсійного фонду України і Фонду соціального страхування інвалідів грошових коштів. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 259 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.382 (зловживання владою або службовим становищем й невиконання судового рішення) КК України.

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб сільради, котрі підробили рішення сесії зазначеної сільради про надання дозволу на розробку проектів відведення земельних ділянок загальною площею 12 гектарів і безкоштовну передачу їх у приватну власність місцевим жителям. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 1,2 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову райдержадміністрації, котрий вимагав та отримав 63 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за виділення йому земельної ділянки площею 0,6 гектара на території однієї з сільрад району. Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368  (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...