В Лебедині на Сумщині затримали подружжя крадіїв

В Лебедині завдяки пильності продавчині міліції вдалося затримати крадіїв «гарячим слідом». Ними виявилося молоде подружжя з Сум. Поки жінка відволікала продавця розмовами, її чоловік спокусився грошима з каси . А це не менше не більше -2095 гривень. Сьогодні гроші повернуті власнику торгівельної точки, а крадії-невдахи дають пояснення слідчим. Платою за таке небезпечне «хобі» може стати тюремне ув’язнення на строк до 3 років. 

В кабінеті слідчого Олексій та Тетяна. Жінка заперечує свою причетність до скоєння злочину, мовляв зайшла до магазину примірити чобітки, Олексію виправдовуватись нічим. 31-річний чоловік, за плечима якого вже чотири судимості добре розуміє – кому – кому , а йому вже точно доведеться відповідати, тому зізнається одразу : «Працювати різноробочим, по-перше, багато не заробиш, а по-друге, і бажання ніякого. На більш-менш пристойну роботу або відразу не беруть, ознайомившись з анкетою, або згодом просять звільнитись. Жити ж треба за щось. Тому і пішов красти. Продавець за всіма не удивиться, тому викрасти гроші було неважко. Тільки не думав я , що так швидко знайдуть 

План зловмисників був досить простий..

Молода пара з метою придбати осіння взуття заходить в магазин. Дівчина, щоб відволікти продавця, просить надати їй допомогу та проконсультувати, мовляв хоче зробити покупку. Остання відходить від каси і підходить до потенціального покупця. В цей час до магазину заходять люди. Торгова зала переповнена. Крадій непомітно бере гроші, які необачливий продавець залишає біля касового апарату в зошиті, куди занотовувала всі свої видатки. Викрадену «виручку» чоловік кладе в пакет і спокійнісінько виходить з магазину на вулицю. За хвилину до нього приєднується і дівчина. Обидва задоволені: «операція» вдалася. Проте прорахувалися.

Продавчиня занепокоїлась. Вона виявила зникнення зошиту і згадала про підозрілих «покупців». Жінка вибігла на вулицю і кинулась наздоганяти пару. На допомогу прийшли співробітники міліції, які на той момент знаходились неподалік.

Сьогодні чоловік затриманий. Відносно нього міліція порушила кримінальну справу за ч.1 ст.185 КК України (крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Його ж спільниця поки йде як свідок.

Міліцейська практика багата на історії, які мають не такий щасливий фінал. Нерідко зловмисників затримують вже тоді, коли вони встигли витратити викрадене. Тож повертати потерпілому вже нічого. Тому міліція вкотре звертається до власників крамниць та магазинів : потурбуйтесь про заходи безпеки вашого майна. Обладнайте приміщення засобами сигналізації. Довірте охорону фахівцям.

Телефони Державної служби охорони в Сумах 22-11-47 (цілодобово) та 22-71-34. Телефонуйте і вам прийдуть на допомогу!

СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...