За псування пам’яток історії або культури до кримінальної відповідальності

Вранці, 6 серпня жителі Конотопа мали змогу на одній зі стін міського меморіального комплексу побачити надписи «2-я школа – зе бест», МакS, малая» та таке інше. Текст був намальований графітним олівцем. Про те, що меморіал Слави – є культурною цінністю знає навіть 3-х річне маля. «Хто саме міг познущатися над пам’ятником?» – на це запитання повинні були дати відповідь правоохоронці. Після кількох днів кропіткої роботи правопорушника було знайдено. Ним виявився 17-річний конотопець. 

Зі слів хлопця, він з компанією товаришів вирішив розважитись, отримати трішки адреналіну. Підлітки не придумали нічого кращого, як взяти графітний олівець і розмалювати одну з плит меморіальної стіни. Як пояснив підозрюваний, він й не міг припустити, що співробітники міліції знайдуть його. Надто, що за скоєння цього вчинку він понесе кримінальну відповідальність.  

Нині за фактом псування пам’ятника історії у Конотопському міському відділі міліції проводяться додаткові перевірки, вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 298 Кримінального кодексу України, згідно з якою підлітку загрожує покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до 3-х років.

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського міського відділу міліції
 

You may also like...