У Бердичеві під колеса автомобіля потрапив 11-річний хлопчик

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 17.10 на вул. Бистрицькій у районному центрі. Поліцією розпочато досудове розслідування.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Бердичівського відділу поліції.

У Бердичеві під колеса автомобіля потрапив 11-річний хлопчик

Попередньо, водій автомобіля ВАЗ-2107, 58-річний бердичівлянин, рухаючись вулицею, здійснив наїзд на 11-річного жителя райцентру, який перетинав проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу.

У результаті ДТП хлопчик отримав травми, його було ушпиталено до обласної дитячої лікарні.

Нині триває з’ясування причин та обставин події у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Шановні водії! Обирайте таку швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати свій транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації. Пам’ятайте, що дозволена швидкість руху у населених пунктах – 50 км/год.

Шановні пішоходи! Переходьте дорогу виключно у встановлених місцях, переконавшись у безпечності ваших дій. Не виходьте на автошлях раптово, з-за припаркованого автотранспорту. Пам’ятайте, що навіть при невеликій швидкості руху водій не здатен миттєво зупинити автомобіль, відтак ступаючи на автошлях, переконайтеся, що керманичі транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри.

Батькам варто нагадати дітям правила дорожнього руху та власним прикладом демонструвати їх дотримання. Нагадайте їм про заборону бігати через автошлях, виїздити на переходи на велосипеді, роликах, бордах тощо. Навчіть їх знімати навушники, якщо вони рухаються поблизу дороги – інакше існує ризик не почути попереджувальних сигналів про наближення автомобілів та небезпеку.

Відділ комунікації поліції Житомирської області 

You may also like...