$10 тис. за висновок про непридатність до військової служби – судитимуть секретаря ВЛК в м. Одеса та двох спільників

Печерська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням секретаря військово-лікарської комісії одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Одесі та двох пособників. Їх судитимуть за незаконне переправлення осіб через держкордон та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).

Група осіб, до якої входили секретар військово-лікарської комісії та двоє чоловіків, організували масштабну схему з виготовлення документів для ухилення військовозобов’язаних від призову. Вартість такої послуги складала $10 тис.

Один з підозрюваних отримував гроші від «клієнтів» з усієї України та поштою пересилав їх до Одеси. Там інший співучасник оформлював фіктивний договір оренди квартири, що давало право чоловікам звернутись «за місцем проживання» до районного територіального центру комплектування в Одесі для проходження військово-лікарської комісії.

За результатами медогляду ухилянти отримували висновок про непридатність до військової служби та могли виїхати за кордон.

За попередніми даними, висновок про непридатність до військової служби отримали щонайменше 80 осіб.

Київська міська прокуратура

You may also like...