12 років за ґратами проведе онук за вбивство діда

Прокуратурою Сумської області підтримано державне обвинувачення стосовно 31-річного жителя Буринського району, який позбавив життя свого діда.

Трагедія сталась 1 лютого 2018 року в с. Олександрівка Буринського району. 85-річний дідусь, який проживав разом з 92-річною дружиною та внуком, виявив пропажу чималої суми коштів. У зникненні грошей дідусь запідозрив свого онука. Старенький почав сварити молодика і намагався його вдарити. У цей час внук, який перебував у стані наркотичного сп’яніння, оскільки систематично вживав наркотики, схопив металеву кочергу та завдав дідові декілька ударів, а потім ще й бив його ногами. Усього на тілі потерпілого експерти нарахували не менше 13 ударів тупими твердими предметами. Від отриманих травм старенький помер на місці події.

Як розповів прокурор відділу прокуратури Сумської області Дмитро Биченко, молодик намагався заплутати слідство, спочатку стверджував, що це бабуся позбавила життя діда, а потім запевняв, що дід сам спричинив собі такі ушкодження через необережність. Однак свідчення обвинуваченого були спростовані беззаперечними доказами його причетності до злочину, здобутими у ході слідства.

За вироком суду від 23 травня 2019 року молодика визнано винним за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) К України та засуджено до 12 років позбавлення волі. На вирок суду молодик чекав у СІЗО.

You may also like...