40-річний одесит продавав в інтернеті неіснуючі смартгодинники

Чоловік встиг ошукати вісьмох громадян на 4 тисячі гривень. Слідчі повідомили зловмиснику про підозру. За скоєне йому загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Співробітники відділення поліції №1 Одеського районного управління № 1 встановили, що раніше судимий за майнові злочини житель Одеси  розмістив на одному з популярних інтернет-ресурсів оголошення щодо продажу смартгодинників. Фото та детальну інформацію про товар, якого насправді не мав, зловмисник «позичив» з аналогічних оголошень та зазначив ціну за годинник в розмірі 500 гривень, що була значно нижчою від ринкової. Коли ж знаходились бажаючи придбати годинники, чоловік вимагав наперед повної оплати за товар, а після отримання коштів, які довірливі громадяни переводили на його рахунок, переставав виходити з ними на зв’язок.

продавав в інтернеті неіснуючі смартгодинники: поліцейські викрили 40-річного одесита у шахрайстві

Не дочекавшись обіцяного та зрозумівши, що стали жертвою шахрая, за допомогою до поліцейських звернулись восьмеро ошуканих громадян, які перерахували зловмиснику в загальній сумі 4 тисячі гривень.

Поліцейські  розпочали кримінальне провадження в ході якого і встановили правопорушника.

«За наявністю достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси  повідомили фігуранту про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), зокрема, вчинене повторно. За скоєне чоловіку загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває», – повідомив  заступник начальника територіального підрозділу поліції Павло Гавришко.

Поліцейські закликають громадян бути більш уважними та обережними під час купівлі товару в інтернеті. Щоб уникнути подібних ситуацій, сплачуйте кошти за покупки тільки після отримання та перевірки товару.

Одеське  районне управління поліції № 1

You may also like...