Двох поліцейських судитимуть за незаконне заволодіння автомобілем з метою особистого збагачення

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно двох начальників структурних підрозділів  Кремінського відділу Головного управління Національної поліції в Луганській області за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 289 КК України).

За даними слідства, службові особи відділу поліції умисно приховали та не задокументували факт дорожньо-транспортної події, що сталася 22 січня 2020 року у  м. Кремінна. Знаючи про те, що власник автомобіля покинув місце ДТП, з метою особистого збагачення правоохоронці незаконно заволоділи транспортним засобом. Для реалізації свого злочинного плану поліцейські за допомогою вантажного автомобіля викрали автомобіль, який в подальшому слідчі виявили у лісовому масиві Кремінського району.

Наразі  вказані особи відсторонені від займаних посад. До підозрюваних судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Правоохоронців  викрито за матеріалами Луганського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...