Екс-керівника комунального підприємства Сєвєродонецька судитимуть за розтрату чужого майна та службове підроблення

Сєвєродонецька місцева прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного з комунальних підприємств м. Сєвєродонецька за фактом складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб  (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, упродовж 2018 року між комунальним підприємством  та підрядною організацією укладено ряд договорів на виконання робіт з поточного ремонту покрівель житлових будинків у м. Сєвєродонецьку.  Посадовець усупереч тому, що  ремонт покрівель проведено не в повному обсязі, особисто підписав та завірив печаткою акт приймання виконаних будівельних робіт, а також  довідку про вартість робіт та витрати.

Внаслідок  неправомірних дій директора комунального підприємства на рахунок підрядної організації безпідставно перераховано грошові кошти в сумі майже 150 тис. гривень.

Нагадаємо, відповідно  до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статей передбачає до 8  років позбавлення  волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області 
(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури) 

You may also like...