Ексдепутатку Київради судитимуть за вчинення ДТП у стані наркотичного сп’яніння

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянки України, ексдепутатки Київської міської ради, за фактом вчинення ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Нагадаємо, що 27 листопада 2022 року в Києві сталася дорожня пригода за участі ексдепутатки Київради.

Возможно, это изображение 1 человек, осветительное оборудование, автомобиль и дорога

Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Polo» в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по пр-ту С. Бандери у напрямку вул. Богатирської.

Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, водійка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

За висновками експертів, причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди є порушення підозрюваною вимог ПДР, що знаходяться у прямому причинному зв’язку з виникненням даної ДТП та її наслідками.

Відносно підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві.

Київська міська прокуратура

You may also like...