Горе-матір судитимуть за катування свого малолітнього сина

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно жительки Хмільницького району, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 127 КК України (катування, тобто будь-яке умисне діяння, спрямоване на заподіяння особі сильного фізичного болю чи морального страждання, вчинене з метою примусити її вчинити дії, що суперечать їх волі, з метою покарати її за дії, вчинені нею, або з метою залякування її).

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачена в липні 2023 року, переслідуючи злочинний умисел спрямований на катування свого 12-річного сина, знаходячись за місцем проживання, з метою покарання його за неслухняність, користуючись беззахисністю потерпілого, не беручи до уваги його малолiтнiй вік та вiдсутнiсть здатності до фізичного опору, здійснювала катування у вигляді насильницький дій з метою примусити його вчиняти дії, що суперечили його волі.

Зокрема, горе-мати зв’язала руки та ноги свого сина металевими ланцюгами, які закріпила між собою навісними замками, закривши ротову порожнину цим ланцюгом та утримувала в приміщенні літнього душу. У подальшому перевела зв’язаного ланцюгами хлопчика до приміщення спальної кімнати будинку та прив’язала металевим ланцюгом до батареї, де залишила його ночувати на підлозі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого відділу Хмільницького районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області.

У разі доведення винуватості у вчиненні інкримінованого злочину у судовому порядку, обвинуваченій за катування загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

You may also like...