ГПУ відстояла у Верховному Суді справедливість максимального покарання для жорстоких вбивць двох стареньких жінок

За принципової позиції представника Генеральної прокуратури України Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду відмовлено у задоволенні безпідставної та необґрунтованої скарги сторони захисту на вирок Ічнянського районного суду Чернігівської області та ухвалу апеляційного суду, якими двох жінок та неповнолітнього визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187, п.п. 1, 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, та засуджено до максимальної міри покарання: жінок – до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна, а неповнолітнього – до 15 років позбавлення волі.

Цинізм та жорстокість цього злочину вражає, ураховуючи, що вчинили його молоді жінки, матері та неповнолітній, який погодився на їхні вмовляння, оскільки потребував грошей на поминки свого дядька.

Зокрема, зазначені особи засуджені за вчинення розбійного нападу та умисного вбивства з особливою жорстокістю двох одиноких літніх жінок, які проживали на відлюдному хуторі у Чернігівській області. Упродовж тривалого часу нелюди катували стареньких вогнем, вимагаючи гроші, завдавши понад 30 ударів руками, ногами, металічним прутом. Заволодівши в результаті незначними заощадженнями жертв, їхніми орденами та медалями, стареньким мобільним телефоном, вбивці задушили потерпілих, після чого на таксі поїхали до магазину за продуктами для поминок.

Завдяки оперативним та професійним діям працівників поліції та прокурорів злочинців по гарячих слідах затримано, їх вину у вчиненні вказаних злочинів повністю доведено та судом призначено справедливе покарання.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...