Групі осіб повідомлено про підозру в організації міжрегіонального каналу збуту метадону на території Донецької та Запорізької областей

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області працівниками Нацполіції та СБУ в Донецькій та Луганській областях 6 січня 2020 року викрито 4 осіб, які, за версією слідства, налагодили схему з продажу метадону на території Донецької та Запорізької областей.

Наразі їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) КК України та направлені до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, вказані особи продавали метадон за ціною 750 грн/1 г. Правоохоронці здійснили 4 оперативні закупівлі на суму 450 тис грн, після чого їх “діяльність” припинено.

Так, під час санкціонованих слідчим суддею обшуків виявлено та вилучено 300 г метадону, вартість якого за цінами «чорного ринку» складає понад 700 тис грн, грошові кошти, чорнові записи та мобільні телефони.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...