Кіберполіція викрила 16-річного одесита у DDoS-атаках на сервери інтернет-провайдера

Зловмисник хотів отримати конфіденційну інформацію, яка зберігалася в базах даних інтернет-провайдера. Цю інформацію він намагався отримати, шантажуючи власника інтернет-провайдера проведенням цілеспрямованої DDoS-атаки на його сервери.

Працівники кіберполіції у Кіровоградській області спільно зі слідчими кіровоградської поліції, за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області, викрили у таких діях 16-річного одесита.

До кіберполіції звернувся представник інтернет-провайдера та повідомив, що йому на службу підтримки написав невідомий чоловік та вимагав персональні дані одного з абонентів. Отримавши відмову у наданні таких даних, чоловік почав здійснювати масові DDoS-атаки на його сервери з різних IP-адрес. Це призвело до блокування роботи інтернет-провайдера. В результаті таких дій без доступу до всесвітньої мережі інтернет залишились абоненти провайдера.

Кіберполіція провела обшук за місцем проживання одесита та вилучила комп’ютерну техніку. Під час попереднього огляду техніки було виявлено програмне забезпечення, яке використовувалося для здійснення DDoS-атак, а також понад 20 акаунтів для спілкування на хакерських форумах.

Кримінальне провадження розпочато за ч.2 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри молодику. Йому загрожує до шести років ув’язнення.

Департамент кіберполіції України

You may also like...