Кіберполіція Запоріжжя викрила адміністраторів онлайн-обмінника у незаконних фінансових операціях

Фігуранти на онлайн-сервісі пропонували обмін заборонених в Україні електронних валют. Їхніми послугами користувалися переважно підприємства з ознаками фіктивності, для обготівкування великих сум та ухилення від сплати податків.

Відділ протидії кіберзлочинам в Запорізькій області спільно зі слідчими поліції регіону, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили громадян у незаконних діях з електронними валютами.

Кіберполіція встановила, що двоє жителів Запоріжжя адміністрували сайт-обмінник. На ресурсі здійснювали обмін електронних валют, що внесені у санкційний список РНБО України. Такими послугами користувалися фіктивні підприємства, аби не сплачувати податки.

Правоохоронці провели обшук в офісі компанії. За результатами вилучено ноутбуки, мобільні телефони, «чорнові» записи, а також майже 7 мільйонів гривень. Усі речові докази направлено на проведення відповідних експертиз. Після експертних висновків буде вирішуватися питання щодо оголошення підозри фігурантам.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...